piatok 30. septembra 2011

Knižka pre bábätká



Absolútne bezpečná knižka, pri ktorej máte pod kontrolou nie len jej obsah, ale môžete si byť istí, že nehorí úraz ani stretnutie so zákernými ftalátmi, ktoré sa objavujú v plastových knižočkách pre najmenších. A keď sa zašpiní, šup s ňou do práčky.

Potrebujeme: Bavlnenú látku jednofarebnú + vzorovanú na okraje (ja som zvolila a teraz viem že nie veľmi šťastne, kombináciu dvoch jednofarebných a  dvoch vzorovaných látok. Aj tu totiž platí, že čím viac farieb a vzorov, tým musí byť šitie dokonalejšie, inak vynikne každá chybička.) Zvieratká alebo iné motívy vystrihnuté z látky, vatelín ako výplň a na zapínanie stužku alebo suchý zips.


Zo vzorovanej látky si vystrihneme rovnako široké pásiky a rožky šikmo zošijeme. 


Štvorčeky jednofarebnej látky zošijeme so vzorovanými pásikmi a výsledok by mal vyzerať asi ako na predošlej fotke.


teraz si zo zadnej strany celých strán knižky podložíme vatelín. Pokiaľ sa nám našívanie pásikov nie veľmi vydarilo, toto miesto môžeme zakryť našitím ozdobnej stužky.


Malým cik-cakom prišijeme na stránky jednotlivé zvieratká. 


Jednotlivé stránky priložíme lícom k sebe a zošijeme. 



Pred zošitím titulnej stránky si našijeme suchý zips alebo pri zošívaní vložíme stužky na zaväzovanie. 




Obdlžnik titulnej a zároveň záverečnej strany zošijeme spolu a prevrátime na lícnu stranu malým otvorom vynechaním pri šití, ktorý potom v ruke zašijeme. Ostatné strany som šila ako kocky, ale ukázalo sa, že je lepšie aj tieto šiť z obdlžnika ako titulku. človek má potom menej roboty pri dávaní knižky dokopy - stačí prešiť všetky vrstvy v strede. Ja som ale musela zošiť štvorce cik-cakom, prešiť ich v strede a potom som ešte z lícnej strany urobila niekoľko ručných stehov, aby pri otvorení knižky nebolo vidieť ten nepekný cik.cak. 

3 komentáre:

  1. Krásna knižočka!!!! Skvelý nápad!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem, už sa teším ako budeme o tých zvieratkách vymýšľať príbehy pre malého :o))

    OdpovedaťOdstrániť