štvrtok 4. novembra 2010

Vianočné ozdoby

Pomaly sa nám to blíži. Aspoň reklamy v telke nám každý deň pripomínajú, že sa zvianočnieva :o) Takže tieto ozdoby sa môžu zavesiť prakticky kamkoľvek (stromček, venček, dvere) a anjelici budú strážiť šťastné a pokojné aj u vás doma.


Potrebujeme: látku podľa vlastného uváženia, ale najlepšie s nejakým menším vianočným motívom, dekupážne lepidlo na textil, motív zo servítky, filc, korálky a stužky.


Najprv si vystrihneme srdiečka. Dva pásy látky som dala na seba a v polovici preložila. Potom stačí nakresliť polovicu srdca a jedným strihom vystrihnete srdiečka dve.

Na srdiečka si nanesieme dekupážne lepidlo, ktoré necháme vyschnúť.


Na suché lepidlo priložíme motív zo servítky a prežehlíme cez papier na pečenie. Potom nanesieme ešte jednu vrstvu lepidla a po zaschnutí prežehlíme z rubnej strany.


Vystrihneme si väčšie srdcia z dekoračnej látky a tie menšie na ne prišijeme cikcakovým stehom.




Srdiečka zošijeme, pričom vynecháme malú dierku na obrátenie na lícnu stranu a obrátené srdiečka vyplníme dutým vláknom. Na hotové ozdoby môžeme prišiť šnúrku na zavesenie alebo ich dozdobíme lístkami vianočnej ruže z filcu.

5 komentárov:

  1. Srdiečku sú nádherné, aj postuo je zrozumiteľný, už mi zostáva si kúpiť len šijací stroj...
    Pekný deň!
    Zdraví,
    Aďa

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásne vianočné dekorácie... srdiečok nikdy nie je dosť. A keď sú ešte s nádychom Vianoc, o to viac po takých každý zatúži:)
    Pekný víkend!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem pekne dámy za pochvalu. Sú robené na vianočný trh, tak dúfam, že prinesú trošku radosti do každej domácnosti, kam prídu. Aj Vám príjemný víkend.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. juuuj ale ma dostali...sú nádherné :-))))
    skúsim možno sa podaria...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mária určite sa podaria ;o) sú trochu náročnejšie na čas, ale inak jednoduché.

    OdpovedaťOdstrániť