piatok 7. októbra 2011

Ako upraviť tričko pre tehuľku


Aj v jednom z najkrajších období života narazí každá z nás na nejaký ten problémik. S rastúcim bruškom je problémik s názvom - Nemám čo na seba - stále aktuálnejší. Ak sa vám nechce míňať prepotrebné peniažky na mega tričká, ktoré už za pár mesiacov aj tak nebudete potrebovať upravte si podľa tohto návodu staré tričko.  Tričká vlastne potrebujeme dve. Jedno, ktoré sa vám páči a bude tvoriť základ a druhé tričko obyčko, ktoré nosíte možno iba pri upratovaní. Z toho si urobíme tzv. tehotenský pás. 


Ešte na oblečenom tričku si odmeriame o koľko ho potrebujeme predlžiť. Meriame smerom od prs po spodok bruška. Základné tričko rozstrihneme pod prsiami, kde nadpojíme tehu pás. 


Odmeriame a vystrihneme si tehotenský pás. Asi v polovici bruška ho rozšírime do strán, aby sme získali portrebnú voľnosť pre bruško.


Bočné strany pásu zošijeme. Na zošité boky prišijeme z rubnej strany cik-cakom gumky, ktoré napíname, aby nám vzniklo riasenie.


Hotový pás teraz prišijeme k odstrihnutému základu trička. Ja som ho dolu zošila aj s odstrihnutým spodkom. Treba si však dať pozor, či tá spodná časť je dosť široká , aby sa do nej vpratala vaša prdelka. Moja vošla len tak tak :o)) Hotové tričko si môžete ozdobiť napríklad mašľou previazanou pod prsiami.

2 komentáre:

  1. Katka, skvelo si vieš poradiť, si šikula:)Gabi

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vďaka ;o) Tento nápadík je z čistej núdze. V obchodoch je kopa krásnych tričiek, ale zbytočne budem kupovať kvôli brušku veľkosť, ktorá mi už o mesiac bude zbytočná.

    OdpovedaťOdstrániť