streda 27. júla 2011

Ako ušiť detskú čiapku


   Na detskú čiapočku potrebujeme tenší flis a nejaký úplet na vnútro. Samozrejme je dobré poznať obvod hlavičky.

   
Čiapočku si vystrihneme z filsu aj úpletu, takisto striháme z oboch aj klapky na ušká a k tomu potrebujeme ešte dva pásiky na zaväzovanie čiapky cca 1cm široké (môže byť aj stužka alebo šnúročka, čo má kto poruke).


Na začiatok si odšijeme na všetkych štyroch dieloch čiapky krátke odševky.  Dieli príklopiek na ušká dáme lícnou stranou k sebe, medzi ne dáme pásiky na uväzovanie, zošijeme ich a prevrátime na lícnu stranu.


Teraz zošijeme dokopy dva a dva diely z flisu a úpletu. Na úpletovej časti vynecháme dierku na obrátenie čiapky. priznám sa, že ja som ju urobila pri predšívaní dolného kraja čiapky, ale to ručné zažívanie dierky je potom trošku vidieť.


Klapky na uši si prišijeme z lícnej strany na boky fisovej čiapočky. 



Spoluzošijeme flisovú a úpletovú čiapku po dolnom obvode tak, aby klapky na uši boli medzi jednotlivými dielmi. čiapku prevrátime na lícnu stranu  a z vnútra prichytíme niekoľkými stehmi obe časti k sebe, aby sa mám vnútrajšok nevyťahoval z čiapky von. Zašijeme dieku, ktorou sme čiapku prevracali a v dolnom kraji prešijeme vo vzdialenosti cca 5mm.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára