nedeľa 21. novembra 2010

Výroba ruličiek na papierové pletenie

Papierové ruličky môžeme vyrábať z novinového papiera, z letákov, ale aj kancelárskeho papiera či pások do registračných pokladní.
Ak nechceme ruličky farbiť, môžeme použiť lesklý papier z časopisov a letákov. Na ten totiž farba chytá len veľmi ťažko. Veci vyrobené z nefarbených ruličiek vyzerajú 100% recyklované :o)
Ak chceme ruličky farbiť výborne sa na to hodí klasický nehladený novinový papier. Najlepšie čiernobiela tlač, pretože nie všetky farby dokážu prekryť farebnú tlač.
Ak máme v pláne vyrábať biele pletené veci alebo pliesť farebne použijeme na výrobu ruličiek kancelársky papier alebo pásky do pokladnice (nelesklé). Toto pletenie však už nemá nič spoločné s recyklovaním.

Papier si nastriháme na pásiky. Od šírky pásika závisí pevnosť ruličky. Ak šúľame ruličku z novinového papiera a chceme ju mať bielu umiestnime si biely kraj novín smerom od seba.


Rožok papiera potrieme lepidlom a preložíme cez špajlu.



 Lepidlom môžeme potrieť aj vrchný kraj pásika. Zabránime tak tomu, aby sa nám po odstrihnutí rulička začala rozmotávať. A šúľame, a šúľame...



Na konci potrieme lepidlom vrchný roh a zašúľme aj ten :o)



Rulička je hotová a vytiahneme z nej špajlu von. Ak nám uviazla v ruličke, vytlačíme ju druhou špajlou. Šúľanie ruličiek vyzerá ako jednoduchá záležitosť, ale asi málokomu sa podarí na prvýkrát ušúľať ukážkovú ruličku. Netreba sa však vzdávať, treba to skúšať a nájsť si tú správnu techniku. Držím Vám palce ;o)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára