piatok 15. októbra 2010

Jesenná taška

Tentokrát niečo ľahšie, s čím vám určite rady pomôžu aj vaše deťúrence.  Potrebujeme tašku (dostanete ju kúpiť v hobby šopoch, alebo môžete použiť aj starú tašku bez vzoru), farby na textil, motív zo servítky, listy zo stromov a dekupážne lepidlo na textil.



Do vnútra tašky si najpr vložíme list papiera, alebo igelitové vrecko.  To preto, aby nám dekupáž tašku nezlepila alebo sa nepretlačili farby na druhú stranu.  Taška by mala byť vypaná a vyžehlená.  Zvolený motív aplikujeme pomocou lepidla. Najprv nanesieme lepidlo na tašku v malých pruhoch a postupne pomocou jemného štetca pritláčame servítkový motív. Pozor, aby sme servítku neroztrhli.


Keď motív uschne môžeme na neho naniesť ešte jednu vrstvu lepidla. Dbáme na dokonalé prilepenie okrajov motívu, pretože taška sa bude prať a neprilepené okraje sa začnú odlupovať.  Kým  nám motív schne, vymaľujeme si farbami na textil pripravené listy. List si položíme na staré noviny alebo papier a farbíme podľa vlastnje fantázie farbami na textil.

List farebnou časťou pritlačíme k taške.


A opatrne odlepíme.


Hotovú tašku z rubnej strany prežehníme. Zafixujeme tak dekupáž aj farebné listy.  Ja som si pre istotu vložila do tašky utierku. 

Taška je teda na svete a hoci hubársku sezónu nám už prvé mrazíky pomaly ukončili, môžete sa s ňou vybrať na gaštany, šípky alebo iné plody jesene. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára