streda 20. októbra 2010

Detská kocka a loptička



Detská kocka

 Šitú kocku pre najmenších si môžeme urobiť z akéhokoľvek zvyšku látky. Potrebujeme 6  látkových štvorcov (veľkosť podľa toho, akú veľkú kocku chceme mať), motív zo servítky a dekupážne lepidlo.


Na biele kocky si prilepíme motív zo servítky. V prípade, že servítku chcem aplikovať na celý štvorec a nechceme, aby sa nám pri tom pokrčila, postupujeme takto. Najprv na celý štvorec nanesieme lepidlo a necháme uschnúť. Na už zaschnuté lepidlo priložíme servítku a cez papier na pečenie prežehlíme. Na vrch servítky nanesieme ešte jednu vrstvu lepidla, necháme vyschnúť a opäť prežehlíme.

Servítkové motívy môžeme aplikovať na všetky strany kocky, alebo len na niektoré.  Kocku potom zošijeme.


Prevrátime cez vynechaný otvor na lícnu stranu a vyplníme napr. Polyesterovým rúnom. 


Otvor zašijeme a kocka je hotová.  Pozor,  takto vyrobenú kocku by som neodporúčala na hranie úplne malým deťom. Skôr len tým, ktoré už vedia čo do pusy patrí a čo nie. Olizovanie lepidla batoľatami by som radšej neriskovala. Keď chcete kocku pre takého drobca, skúste ju namiesto servítok ozdobiť našívanými motívmi z filcu. Kocku môžete prať jemne a pri nižších teplotách (30°C).

Detská šitá loptička

Na detskú loptu potrebujeme zvyšky látky a výplň. Lopta sa skladá zo šiestich dielov a dvoch kruhov. Strih nájdete v príspevku pod názvom strihové prílohy.


Jednotlivé diely spolu zošijeme (môžeme ozdobiť lemovkou) a na spodnú  časť lopty našijememe kruh.  
Našívala som ho ručne, ale keďže je loptička malá, veľa času to nezaberie. 



Cez vrchný otvor loptu vyplníme a prišijeme vrchný kruh.


Hotová loptička je hodná aj pre úplne malé deti a dá sa prať aj na vyšších teplotách (keďže na nej nie je servítková technika).


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára