piatok 8. júna 2012


CERUZKOVÝ UMELEC   DALTON GHETTI

Ceruzku všetci poznáme ako grafitovú tuhu v drevenom obale. Používajú ju najmä deti a školáci či umelci. Ceruzka vďaka svojim vlastnostiam pomáha tvoriť umenie. Ale po včerajšej prechádzke internetom už viem, že aj ona sama sa môže stať umeleckým dielom. A deje sa tak, keď sa milá ceruzka ocitne v rukách 45ročného Daltona Ghettiho.


Špic ceruzky je totiž hracím poľom tohto majstra pipľavej práce. K jeho dielam  musíte prísť naozaj blízko a najlepšie s lupou v rike, aby ste si mohli vychutnať ich krásu.


Prikladám aj link na video, aby ste sa sami presvedčili, že Dalton je naozaj obyčajný avšak neobyčajne šikovný chlap.
http://vimeo.com/17133182

     Sériu 26 písmen vyrábal 2 a pol roka. Ďalší z jeho neuveriteľných mikroprojektov je venovaný obetiam 11. septembra. Dalton G predpokldá, že jeho dokončenie bude trvať približne 10 rokov. Za každú obeť teroristického útoku chce totiž vyrobiť jednu grafitovú slzu.


Tak som vám v krátkosti predstavila jedinečného človeka, ktorý dostal do vienka zaiste ohromnú dávku trpezlivosti. Až narazím na ďalšieho podobne šikovného, určite vám o ňom napíšem.

1 komentár:

  1. ᐉ Roulette | Casino Site | Lucky Club
    Lucky Club is a luckyclub fully authentic Vegas-style game and you can play Roulette with real money on any of the 32x7 screens.

    OdpovedaťOdstrániť